Dick van den Bosch

Jurist, CEO maar vooral auteur

Dick van den Bosch

Jurist, CEO maar vooral auteur

Recensies van boekthriller Het Bali Complot

Boekthriller Het Bali Complot is eind juli 2018 verschenen. Het boek is nu al een succes en de eerste lovende recensies komen binnen.


Beste Dick, 

Wat je wellicht niet weet is dat ik al van jongs af aan een broertje dood heb aan boeken lezen. Toch heb ik jouw boek gekocht en raad eens : ik heb het nagenoeg in één adem uitgelezen! Hoe krijg je het voor elkaar? Niks oppervlakkig gedoe, nee met echte verdieping en achtergrondinformatie op alle terreinen. Ook weet je er iedere keer weer een element bij te betrekken die de spanning verder doet oplopen.  Chapeau man! Ik zei tegen mijn vrouw Loes: Als ik nog eens een enthousiast boekenlezer word, komt het door dit boek. Ongewoon goed!

Hugo uit Haarlem


Tja, om eerlijk te zijn ben ik niet zo’n lezer, meestal lees ik een hoofdstuk en leg het dan weg in de hoop dat het boek me toch heeft weten te pakken en dat ik het vervolg echt wil weten. Er zijn een paar schrijvers (o.a. Dan Brown) waarbij dit wel gebeurt maar bij 9 van de 10, ondanks dat het dan meer dan gerenommeerde schrijvers zijn, gebeurt dit niet. Zo ben ik een week geleden gestart met het boek van Dick van den Bosch, ook hier weggelegd maar elke dag keek ik ernaar en gisteren toch weer opgepakt.
Het ongelofelijke gebeurde; ik moest verder lezen, precies op het juiste moment kwam steeds weer een andere verhaallijn naar voren, bijzonder was ook de omschrijving van Bali zelf en de verschillende gebieden, cultuur, restaurants, bevolking en niet in de laatste plaats de thriller zelf!
Het is nu 23.41 uur het boek is uit deze komt bij het kleine plankje in mijn toch grote boekenkast die ik aanraad aan mijn vrienden!
Het is moeilijk te omschrijven net zoals bijvoorbeeld fruit; neem een peer hoe smaakt deze; de een zal zeggen zoet, de andere zegt weer iets anders je krijgt alleen de ervaring door je tanden erin te zetten en dat is bij Het Bali Complot geen moeilijke opgave. Ik heb genoten!

Eric uit Voorschoten


Ik heb het boek afgelopen weekend in een keer uitgelezen. Vroeger las ik nog wel eens een ‘Agatha Christie en later, toen wij in Zimbabwe en Zambia woonden, Wilbur Smit. Daarna heb ik eigenlijk nooit meer een spannend boek gelezen dus het lezen van jouw boek was een nieuw avontuur. Het las als een filmscenario. De beelden komen vanzelf op. Het was een heel leuke ervaring om zelf de kleuren, geuren en sferen op te laten komen. Ik vond het echt spannend en knap geconstrueerd, zoveel actoren die allemaal hun gezicht kregen. Ook heel goed hoe de slechterikken uiteindelijk te pakken worden genomen. Je voelt de strop aangetrokken worden. Hoe bijzonder is het dat je niet van plan bent een vervolg te schrijven met een of meeerdere mensen uit het ‘goede’ gezelschap. Met Yanti bijvoorbeeld. Die wil je wel op pad sturen om meer rottigheid de wereld uit te helpen. Helemaal goed!

Pauline uit Den Haag


Wat mij dit boek snel heeft doen uitlezen, is dat het een boek, geen moment saai is en dus vlot leest. De auteur staat niet lang stil bij details, maar geeft je wel het gevoel dat je Bali een beetje leert kennen. Persoonlijk, ben ik gek op thrillers met boeiende personages en in dit boek was dit voor mij o.a Yanti! Dus ik hoop op een vervolg met Yanti als boss, in een nieuw complot.

Kristel uit Den Haag


Ga je binnenkort op vakantie en wil je een boek dat je het liefst niet neerlegt en in een keer uitleest aan het strand? Dan is Het Bali Complot de juiste keuze. Het verhaal brengt veel samen: spanning tussen lokaal toerisme en oorspronkelijke bewoners, ruwe verstoring van een rustig eiland door gewelddadige moorden en een mooie schets van een groep hardwerkende rechercheurs die het geweld een halt moeten toeroepen. Garantie voor uren leesplezier.

Mark uit Utrecht


Met Indisch bloed stromend door mijn aderen was ik al meteen geïnteresseerd in dit boek, Het Bali Complot. Iets gerelateerd aan Indonesië heeft altijd meteen mijn interesse. Vooropgesteld dat ik echt geen boekenwurm ben, maar toch wel benieuwd was naar het verhaal, begon ik enthousiast met lezen. Zonder enig benul van tijd merkte ik dat ik moeite kreeg met het lezen van de tekst. Het was inmiddels zo'n 4 uur later en buiten was het pikdonker geworden. Ik was totaal opgegaan in het verhaal. Het gemak waarmee je het verhaal kan volgen is ontspannend. Scènes worden duidelijk beschreven en met gevoel voor detail. Genoeg detail om je eigen voorstelling van personages, omgeving, storyline en soms wel de smaak van sommige gerechten te maken. Hoewel het hier gaat over fictie zou dit script ook niet misstaan op het acht uur journaal of als headline van de Telegraaf. Het zou zomaar echt gebeurd kunnen zijn. De schrijver neemt je mee op een tocht over Bali, geeft inzicht in de geschiedenis van het eiland en beschijft het avontuur op een manier die je meeneemt naar het eiland zelf. Verschillende personages volop aanwezig, waarvan enkele zeer kwaadaardig. De ontknoping geeft voldoening. Het boek eindigt met een glimlach op mijn gezicht. Het Bali Complot is echt een aanrader voor iedereen, jong en oud. Ik geef absoluut 5-sterren!

Kevin uit Zoetermeer


Ik ken de schrijver vanuit een zakelijke relatie redelijk van nabij. Toen ik hoorde dat hij 'een boek' had geschreven was ik benieuwd of hij óók nog het talent van een schrijver bezit. Dat heeft hij zeer beslist. Ik kon het boek niet wegleggen en heb het dan ook in een keer uitgelezen, mij in de jammerlijke staat achterlatend van iemand die baalt dat het uit is! Knap om de lezer vrijwel in het begin te laten merken wie de dader is om vervolgens de spanning er tot het einde in te houden of de politie hem te pakken krijgt. En dat alles in een zeer goed getroffen sfeertekening van Bali waarvan menigeen eigenlijk alleen het zuidelijk deel een beetje kent en dan alleen nog maar als oppervlakkig vakantievierder. Mijn spannende verwachting of Van den Bosch inderdaad een schrijver in zich herbergt is meer dan bewaarheid geworden. Ik kijk uit naar zijn volgende boek(en).

Dick uit Den Haag


Voor mij was 'Het Bali complot' een echte pageturner. Ik vond het spannend en meeslepend. De details zijn mooi uitgewerkt en beeldend beschreven. De good guys hebben aangename persoonlijkheden waar je nieuwsgierig naar wordt, daarom is het leuk dat er ook persoonlijke verhaallijnen in zijn verwerkt. Wat mij betreft zou dit boek de basis kunnen zijn van een politieserie op Bali. Als Bali-ganger was dit boek ook nog eens feest van herkenning van de cultuur en de plaatsen die ik heb bezocht.

Rachel uit Deventer


Heerlijk, dat is nou zo'n boek wat je met plezier meeneemt op vakantie om lekker bij het zwembad in te worden gezogen. De wereld om je heen maakt plaats voor het eiland Bali en je waant je onderdeel van een spannend complot. Lekker vlot geschreven, mooie inkleuring van de omgeving en personages die passen in hun rol c.q. functie. Dick van den Bosch slaagt erin om lijn, opbouw en compositie van zijn schrijverswerk perfect aan te laten sluiten bij de snelheid en spanning die deze politieke thriller zo aantrekkelijk maakt.

Pim uit Deventer


Dick van den BoschJurist, CEO maar vooral auteur